Kosmimax

Πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα στο ίντερνετ

Τα χειροποίητα κοσμήματα αποτελούν ένα από τα ομορφότερα χόμπι με τεράστια απήχηση σε όλον τον κόσμο. Ένα χόμπι που μάλιστα μπορεί πολύ εύκολα να σας προσφέρει και κάποιο κέρδος. Ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους δημιουργούς χειροποίητων κοσμημάτων είναι το «πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα στο ίντερνετ». Για όλους εσάς λοιπόν που αναζητάτε επίσης την ίδια απάντηση, ετοιμάσαμε το συγκεκριμένο άρθρο για να σας δώσουμε μερικές λύσεις στο πώς να πουλήσετε τα χειροποίητα κοσμήματά σας στο ίντερνετ.

Πώληση χειροποίητων κοσμημάτων στο ίντερνετ

Πώληση χειροποίητων κοσμημάτων online

Η πώληση χειροποίητων κοσμημάτων online αποτελεί μια ιδανική επιλογή για να μετατρέψετε το χόμπι σας σε επάγγελμα. Σίγουρα δεν θέλουμε να δώσουμε ψεύτικες ελπίδες σε κανέναν. Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει γνωρίσει ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό κάτι που φυσικά οδηγεί και στην αύξηση του ανταγωνισμού. Προκειμένου να καταφέρετε να πουλήσετε τα χειροποίητα κοσμήματα σας στο ίντερνετ θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά, να έχετε υπομονή και επιμονή και να μην τα παρατήσετε εύκολα. Σίγουρα δεν θα πλουτίσετε (όχι αμέσως τουλάχιστον) αλλά κάλλιστα μπορείτε με την πάροδο του χρόνου να αποκτήσετε ένα εισόδημα.

Η καλύτερη επιλογή μακροπρόθεσμα θα είναι να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση και να κατασκευάσετε το δικό σας eshop χειροποίητων κοσμημάτων. Ωστόσο μια κίνηση σαν αυτή απαιτεί αρκετή έρευνα και είναι δύσκολο να υλοποιηθεί από την αρχή. Για τον λόγο αυτό σας ετοιμάσαμε έναν οδηγό για το πώς να πουλήσετε χειροποίητα κοσμήματα στο ίντερνετ εύκολα και γρήγορα.

Πώληση χειροποίητων κοσμημάτων online μέσω του Kosmimax

Η προώθηση χειροποίητων κοσμημάτων μέσω της ιστοσελίδας Kosmimax.gr αποτελεί τον μοναδικό ΔΩΡΕΑΝ και στοχευμένο τρόπο πώλησης κοσμημάτων. Η πλατφόρμα λειτουργεί ως ένας κατάλογος όπου ο εκάστοτε δημιουργός μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα του προς πώληση. Η ιστοσελίδα δέχεται χιλιάδες επισκέπτες μηνιαίως που αναζητούν όμορφες και πρωτότυπες λύσεις σε χειροποίητα κοσμήματα.

Πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα στο Kosmimax

Τόσο η διαδικασία δημιουργίας ενός λογαριασμού όσο και η καταχώρηση των προϊόντων σας είναι πολύ εύκολη και μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Αρχικά, θα πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα «Λογαριασμός» και να κάνετε εγγραφή καταχωρώντας τις πληροφορίες που θα σας ζητηθούν. Εν συνεχεία, πάλι από την ενότητα του λογαριασμού σας ή από το κουμπί στο επάνω δεξί μέρος της σελίδας, μπορείτε να επιλέξετε την καταχώρηση της δημιουργίας σας.

Εκεί θα σας ζητηθούν οι βασικές πληροφορίες του προϊόντος, όπως τίτλος, κατηγορία, υλικό κατασκευής, χρώμα και φωτογραφίες, καθώς και στοιχεία μέσω των οποίων ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας (τηλέφωνο & email). Μάλιστα, για ακόμη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των δημιουργών, έχουμε ενσωματώσει και κουμπί άμεσης αγοράς όπου εσείς θα καταχωρήσετε το σύνδεσμο από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα (εάν διαθέτετε) ώστε να στείλετε τον πελάτη για να ολοκληρώσει την αγορά απευθείας από εκεί.

Με τον τρόπο αυτό δίνουμε την δυνατότητα τόσο σε ιδιώτες πωλητές όσο και σε επαγγελματίες να προωθήσουν της δημιουργίες τους σε ένα ευρύ κοινό που αναζητά χειροποίητα κοσμήματα. Άλλωστε βασικός μας στόχος είναι η βέλτιστη εξυπηρέτηση τόσο των πελατών όσο και των δημιουργών χειροποίητων κοσμημάτων. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε και η πλατφόρμα Kosmimax όπου η πώληση χειροποίητων κοσμημάτων στο ίντερνετ γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.

Πώληση χειροποίητων κοσμημάτων online

Πλεονεκτήματα πώλησης χειροποίητων κοσμημάτων στο Kosmimax

Το βασικότερο πλεονέκτημα που σας παρέχει η πώληση χειροποίητων κοσμημάτων μέσω της σελίδας μας είναι ότι δεν απαιτείται κανένα κόστος εγγραφής ή καταχώρησης. Ο κάθε δημιουργός μπορεί να πουλήσει δωρεάν τα κοσμήματά του με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία.

Πως αλλιώς μπορώ να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα;

Φυσικά η πλατφόρμα μας δεν είναι η μόνη μέσω της οποίας μπορείτε να πουλήσετε τα προϊόντα σας. Ειδικά εάν θέλετε να στοχεύσετε στην παγκόσμια αγορά, μια πολύ καλή επιλογή είναι το Etsy. Το Etsy αποτελεί την κορυφαία ιστοσελίδα πώλησης χειροποίητων κοσμημάτων. Η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί έναν κολοσσό του διαδικτύου με χιλιάδες δημιουργούς να διαθέτουν τα χειροποίητα κοσμήματα που έχουν κατασκευάσει προς πώληση. Σίγουρα κάθε δημιουργός χειροποίητων προϊόντων θα πρέπει να δοκιμάσει την συγκεκριμένη πλατφόρμα αφού αποτελεί την κορυφαία στο είδος της.

Πώς να πουλήσεις χειροποίητα κοσμήματα στο Etsy

Δωρεάν προώθηση χειροποίητων κοσμημάτων

Η διαδικασία δημιουργίας του δικού σας καταστήματος στο Etsy και η πώληση χειροποίητων κοσμημάτων είναι μια πανεύκολη διαδικασία. Χωρίς να απαιτούνται γνώσεις το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε το δικό σας κατάστημα και να αρχίσετε να ανεβάζετε τα προϊόντα σας. Αν κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο, θα δείτε αρκετές επιτυχημένες ιστορίες με ανθρώπους που κυριολεκτικά πλούτισαν. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντοτε τόσο εύκολα και ωραία.  Σίγουρα οι προοπτικές είναι τεράστιες, ωστόσο όπως κάθε πράγμα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Θετικά πώλησης χειροποίητων προϊόντων στο Etsy

 • Εύκολη δημιουργία καταστήματος. Η δημιουργία του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος στο Etsy αποτελεί μια πολύ απλή διαδικασία. Κάνοντας εγγραφή και συμπληρώνοντας μερικές πληροφορίες είστε έτοιμοι να πουλήσετε τα προϊόντα σας. Η καταχώρηση των χειροποίητων δημιουργιών σας στο Etsy είναι επίσης πολύ εύκολη αφού το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικές φωτογραφίες και πληροφορίες για την δημιουργία σας όπως τίτλο, περιγραφή, υλικά κατασκευής κλπ. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά δηλαδή μπορείτε να ξεκινήσετε την πώληση χειροποίητων κοσμημάτων στο ίντερνετ.
 • Οικονομική επιλογή με μόλις 0,20€ ανά καταχώρηση. Το κόστος για την καταχώρηση των προϊόντων σας στο Etsy είναι αρκετά μικρό. Συγκεκριμένα θα σας ζητηθεί να καταβάλετε το ποσό των 20 λεπτών για κάθε προϊόν που ανεβάζετε. Το κόστος αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερις μήνες που το προϊόν σας παραμένει προς πώληση στην σελίδα σας. Αν και το κόστος είναι ελάχιστο, όπως θα δούμε και παρακάτω στα αρνητικά δεν είναι το μόνο. Με κάθε πώληση που θα πραγματοποιήσετε μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας θα πρέπει να καταβάλετε κάποιο ποσοστό επί των πωλήσεων.
 • Εκατομμύρια κόσμος αναζητά χειροποίητα κοσμήματα και προϊόντα στο Etsy. Το Etsy αποτελεί την κορυφαία αγορά σε χειροποίητα κοσμήματα με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά να αναζητούν προϊόντα που τους ενδιαφέρουν. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε ενέργειες για να κερδίσετε επισκέπτες στα προϊόντα σας αφού το Etsy θα φροντίσει για αυτό. Αν ωστόσο οι φωτογραφίες σας δεν είναι αρκετά ελκυστικές και δεν προσθέσετε αναλυτικές περιγραφές, λέξεις κλειδιά κλπ στα προϊόντα σας πιθανόν να μην εμφανιστείτε στις πρώτες σελίδες και να μην δεχθείτε αρκετές επισκέψεις.

Αρνητικά του Etsy

 • Πολλά προϊόντα και τεράστιος ανταγωνισμός στις τιμές. Όπως προαναφέραμε το Etsy αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα σε χειροποίητες δημιουργίες. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες δημιουργεί διαθέτουν τα προϊόντα τους προς πώληση στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν αρνητικό παράγοντα αφού τα προϊόντα σας μπορεί να «χαθούν» στον τεράστιο αριθμό προϊόντων που φιλοξενεί η πλατφόρμα. Επιπρόσθετα, οι τιμές των χειροποίητων κοσμημάτων σας θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικές. Με ολοένα και περισσότερους δημιουργούς να προωθούν τις δημιουργίες τους στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι τιμές τους μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστες για εσάς.
 • Υψηλά Έξοδα αποστολής για εξωτερικό. Η αγορά του Etsy κυρίως φιλοξενεί επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Αυτό συμαίνει ότι τα προϊόντα σας απευθύνονται σε χώρες του εξωτερικού. Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι καμία ελληνική εταιρεία δεν σας προσφέρει την δυνατότητα να αποστείλετε τα προϊόντα σας στο εξωτερικό με χαμηλά έξοδα αποστολής. Σε γενικές γραμμές θα χρειαστείτε 12-15€ για να αποστείλετε τα προϊόντα σας σε ευρωπαϊκές χώρες με την αργή αποστολή. Δεν συζητάμε καν για χώρες εκτός ΕΕ ή για Express αποστολή. Καταχωρώντας όμως τα συγκεκριμένα έξοδα αποστολής είναι αποθαρρυντικό για τους επισκέπτες του Etsy. Ιδικά όταν ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων προσφέρει δωρεάν παράδοση.
 • Ποσοστό ~3,5% επί των πωλήσεων. Ένα επίσης μεγάλο αρνητικό είναι το ποσοστό επί των πωλήσεων που θα πρέπει να καταβάλετε. Για κάθε πώληση που θα πραγματοποιήσετε μέσω της πλατφόρμας του Etsy θα σας γίνει κράτηση του 3,5% περίπου.

Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα παραπάνω, θεωρούμε ότι η έναρξη καταστήματος πώλησης χειροποίητων κοσμημάτων στο Etsy αποτελεί μια επιλογή που αξίζει τον κόπο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες καθώς και να κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα πατώντας εδώ. Σε περίπτωση που εγγραφείτε μέσω του συνδέσμου που σας δώσαμε, το Etsy θα σας ανταμείψει με δωρεάν καταχώρηση των προϊόντων σας.

Πως να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα online

Πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα με δικό μου eshop

Η Κατασκευή eshop πώλησης χειροποίητων κοσμημάτων αποτελεί θα λέγαμε μια μακροπρόθεσμη επιλογή η οποία φυσικά θα σας επιφέρει και το μεγαλύτερο κέρδος. Αφού δοκιμάσετε τις δύο ανωτέρω επιλογές (Kosmimax & Etsy) καλό θα ήταν να σκεφτείτε το ενδεχόμενο έναρξης επιχείρησης και δημιουργίας του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος. Με τον τρόπο αυτό θα κάνετε ένα μεγάλο βήμα στην αγορά και θα προβληθείτε πλέον ως επαγγελματίες δημιουργοί.

Κόστος κατασκευή ιστοσελίδας για χειροποίητα κοσμήματα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλά αναφορικά με το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αλήθεια είναι ότι σαν επιλογή δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, αφού το κόστος θα είναι σαφώς μεγαλύτερο. Οι τιμές για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ξεκινούν συνήθως από 800€ και μπορεί να φτάσει και μέχρι 2000€, ανάλογα του είδους καταστήματος, του αριθμού προϊόντων κλπ. Πριν απογοητευτείτε και πείτε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δώσετε ένα τέτοιο ποσό, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μια επένδυση σαν αυτή μπορεί σε βάθος χρόνου να σας επιφέρει το μεγαλύτερο κέρδος. Μάλιστα, για όσους ενδιαφέρονται για το δικό τους eshop, μπορούμε να σας το παρέχουμε εμείς με μόνο 650€ + ΦΠΑ.

Η εταιρεία μας διαθέτει στο δυναμικό της και έμπειρους web designers και developers οι οποίοι ενασχολούνται με την κατασκευή eshop χειροποίητων κοσμημάτων. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι σε θέση να σας παρέχει την δική σας ιστοσελίδα στο χαμηλότερο κόστος της αγοράς, προκειμένου να κάνετε το ξεκίνημά σας.

Εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε τα χειροποίητα προϊόντα σας με δικό σας eshop, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες επί του θέματος.

Θετικά κατασκευής eshop για πώληση χειροποίητων κοσμημάτων:

 • Δεν χάνεται λεφτά από ποσοστά των πωλήσεων
 • Στοχεύετε στο κοινό που εσείς θέλετε
 • Αποκτάται θετική φήμη στο διαδίκτυο
 • Διαχειρίζεστε εύκολα την ιστοσελίδα σας
 • Επιλέγετε εσείς το design του καταστήματός σας.

Αρνητικά ενός eshop

Η κατασκευή eshop, φυσικά απαιτεί παραπάνω σχεδιασμό από την δημιουργία ενός καταστήματος στο Etsy. Η συγκεκριμένη επιλογή θα πρέπει να γίνει αφού έχετε δοκιμάσει τις παραπάνω μεθόδους και έχετε δει ότι τα προϊόντα σας έχουν απήχηση στην αγορά. Το κόστος είναι σαφώς μεγαλύτερο ενώ θα χρειαστούν και επιπλέον κόστη για διαφήμιση, αφού θα πρέπει να κάνετε την επωνυμία σας γνωστή στο κοινό.  Ωστόσο το κέρδος που μπορείτε να αποκομίσετε από το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα θα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη επιλογή.

Εν κατακλείδι,  το πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα στο ίντερνετ δεν είναι κάτι δύσκολο. Συνοπτικά οι άμεσοι τρόποι που έχετε στην διάθεσή σας είναι:

 1. Πώληση κοσμημάτων μέσω του Kosmimax
 2. Δημιουργία καταστήματος στο Etsy
 3. Κατασκευή του δικού σας eshop ή ηλεκτρονικού καταλόγου
Scroll to Top