Kosmimax

Ανδρικό δαχτυλίδι – Οδηγός αγοράς ανδρικού δαχτυλιδιού

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τα ανδρικά δαχτυλίδια αποτελούσαν μια ιδιαίτερη επιλογή σε ανδρικά κοσμήματα με μεγάλη σημασία. Ένα ανδρικό δαχτυλίδι μπορεί να υποδηλώσει καλή κοινωνική και οικονομική κατάσταση, συμμετοχή σε κάποιον σύλλογο, την οικογενειακή τους κατάσταση κλπ. Όλα αυτά με ένα απλό δαχτυλίδι. Στη συνέχεια θα σας αναλύσουμε μερικές πληροφορίες για τα ανδρικά δαχτυλίδια που πιθανόν να μην γνωρίζατε.

Τα οφέλη που προσφέρει ένα ανδρικό δαχτυλίδι

Το δαχτυλίδι αποτελεί μια υπέροχη επιλογή κοσμήματος για έναν άνδρα. Μπορεί να αναδείξει το στυλ σας ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει αυτοπεποίθηση, σιγουριά και κυρίως έναν άνδρα που ξέρει τι θέλει από την ζωή του. Δεν είναι τυχαίο που οι γυναίκες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση όταν ένας άνδρας φοράει δαχτυλίδι. Εάν λοιπόν και εσείς θέλετε μια εμφάνιση που θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος, τότε έναν ανδρικό δαχτυλίδι είναι το καλύτερο κόσμημα που μπορείτε να επιλέξετε.

Ένα πράγμα που θα πρέπει όμως να προσέξετε είναι το είδος του δαχτυλιδιού και το δάχτυλο στο οποίο θα το φορέσετε. Οι δύο αυτές λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές, αφού κάθε επιλογή έχει να υποδηλώσει και κάτι. Πάμε να δούμε έναν αναλυτικό οδηγό με τους τύπους ανδρικών δαχτυλιδιών και το δάχτυλος στο οποίο θα πρέπει να το φορέσετε.

Ανδρικό δαχτυλίδι – Οδηγός αγοράς ανδρικού δαχτυλιδιού

Τι είδος ανδρικού δαχτυλιδιού να επιλέξετε

Ανάλογα με το συνολικό σας στυλ, τον χαρακτήρα σας και φυσικά το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους γύρω σας, μπορείτε να κάνετε και την κατάλληλη επιλογή δαχτυλιδιού.

Ανδρικό δαχτυλίδι με σύμβολο

Τα ανδρικά δαχτυλίδια με σύμβολα αποτελούσαν από παλιά μια από τις καλύτερες επιλογές για τους άνδρες. Όπως υποδηλώνει άλλωστε και το όνομά τους, τα συγκεκριμένα ανδρικά δαχτυλίδια  φέρουν στο επάνω μέρος κάποιο σύμβολο. Στις παλαιότερες εποχές, το σύμβολο αυτό μπορεί να ήταν το οικόσημο μιας οικογένειας ή το μοτίβο ενός συλλόγου – ομάδας. Στην σημερινή εποχή ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σύμβολο για να κοσμήσει το δαχτυλίδι σας. Μερικά παραδείγματα είναι το σύμβολο του σταυρού, κάποιου ζώου ή κάποιου αρχικού γράμματος.

Ανδρικά δαχτυλίδια ταυτότητα

Μια επίσης πολύ καλή επιλογή σε ανδρικό δαχτυλίδι είναι και η ταυτότητα. Τα δαχτυλίδια ταυτότητα διαθέτουν συνήθως μια μεγάλη λεία επιφάνεια στην κορυφή τους όπου μπορείτε να χαράξετε γράμματα, φράσεις ή ονόματα που σημαίνουν κάτι για εσάς. Δεν είναι ωστόσο λίγες οι φορές που τα δαχτυλίδια ταυτότητα φοριούνται και χωρίς χάραξη. Το μινιμαλιστικό τους design και η ομορφιά που εκπέμπουν είναι και οι δύο βασικότεροι λόγοι για να τα επιλέξει κανέις.

Δαχτυλίδια με πέτρα

Μεγάλη απήχηση έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια και τα ανδρικά δαχτυλίδια με πέτρα. Μάλιστα, η κλασική επιλογή της μαύρης πέτρας έχει ξεπεραστεί, αφού ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει πιο έντονα χρώματα πετρών. Συγκεκριμένα, πολύ δημοφιλείς είναι η επιλογές της μπλε και κόκκινης πέτρας που μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα τόσο με ένα χρυσό όσο και με ένα ασημί ή μαύρο δαχτυλίδι.

Βέρα

Η βέρα αποτελεί ένα από τα κλασικότερα ήδη δαχτυλιδιού. Τις περισσότερες φορές υποδηλώνει την οικογενειακή κατάσταση ενός άνδρα (αρραβώνα ή γάμο). Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο αυτό. Αρκετός κόσμος επιλέγει την βέρα λόγω της λιτότητας και της διακριτικότητας που την χαρακτηρίζει. Μάλιστα, μια πολύ δημοφιλής επιλογή των τελευταίων ετών είναι η μαύρη ανδρική βέρα από τιτάνιο. Ένα κλασικό δαχτυλίδι που μπορεί να συνδυαστεί με κάθε στυλ.

Ανδρικό δαχτυλίδι νεκροκεφαλή

Τελευταίο αφήσαμε τα ανδρικά δαχτυλίδια με νεκροκεφαλές. Μια πιο gothic – punk επιλογή που ωστόσο έχει γνωρίζει τεράστια απήχηση. Αρκετοί άνδρες και κυρίως νεαρής ηλικίας επιλέγουν τα συγκεκριμένα δαχτυλίδια, λόγω των υπέροχων ανάγλυφων λεπτομερειών τους και φυσικά του πρωτότυπο σχεδιασμού τους.

Σε ποιο δάχτυλο πρέπει να φορεθεί ένα ανδρικό δαχτυλίδι;

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να φορέσετε τα δαχτυλίδια σας σε οποιοδήποτε δάχτυλο σας κάνει εσάς να νιώθετε άνετα και όμορφα. Ωστόσο, βάση ιστορίας, κάθε δάχτυλο έχει και ένα διαφορετικό νόημα να περάσει. Πάμε να δούμε αναλυτικά μερικές πληροφορίες για κάθε δάχτυλο που φοριούνται τα ανδρικά δαχτυλίδια.

Αντίχειρας

Ο αντίχειρας αποτελεί ένα δάχτυλο που στα παλαιότερα χρόνια δεν φορούσαν κάποιο δαχτυλίδι. Κατά συνέπεια, το συγκεκριμένο δάχτυλο δεν υποδηλώνει κάποιο κρυφό νόημα. Ωστόσο, στην σημερινή εποχή αρκετοί είναι εκείνοι που το επιλέγουν. Αν το δούμε από στιλιστική άποψη, εάν έχετε ήδη φορεμένα 2 δαχτυλίδια στο χέρι σας, τότε η καλύτερη επιλογή για να φορέσετε ένα τρίτο είναι ο αντίχειρας, ώστε να μην φαίνεται παραφορτωμένο το χέρι σας.

Δείκτης

Στην αρχαιότητα, ο δείκτης επιλεγόταν ως το δάχτυλο για ένα δαχτυλίδι που υποδήλωνε την υψηλή κοινωνική θέση κάποιου ανθρώπου. Όσον αφορά την σημερινή εποχή, θα σας συμβουλεύαμε να φορέσετε ένα ανδρικό δαχτυλίδι στον δείκτη σας μόνο όταν θέλετε να το προβάλετε έντονα. Ο δείκτης είναι το δάχτυλο με το οποίο δείχνουμε πράγματα. Ένα δαχτυλίδι εκεί σίγουρα θα τραβήξει αμέσως τα βλέμματα.

Μεσαίο δάχτυλο

Όπως και ο αντίχειρας, έτσι και το μεσαίο σας δάχτυλο δεν έχει να περάσει κάποιο μήνυμα βάση ιστορίας. Η επιλογή ενός δαχτυλιδιού για το συγκεκριμένο δάχτυλο πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, αφού ένα μεγάλο – ογκώδες δαχτυλίδι μπορεί να στριμωχτεί με ένα δεύτερο δαχτυλίδι που μπορεί να φοράτε στον παράμεσο.

Παράμεσος

Ο παράμεσος είναι το δάχτυλο με την μεγαλύτερη σημασία μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο που η αγγλική ονομασία του συγκεκριμένου δαχτύλου είναι “ring finger“. Ένα δαχτυλίδι στο συγκεκριμένο δάχτυλο, συνήθως υποδηλώνει ότι ένας άνδρας είναι παντρεμένος. Ειδικά εάν η επιλογή του είναι μια βέρα. Φυσικά μπορείτε να φορέσετε ένα δαχτυλίδι στον παράμεσο ακόμη και αν είστε ελεύθερος, ωστόσο αρκετός κόσμος είναι πολύ πιθανόν να συμπεράνει το αντίθετο.

Μικρό δάχτυλο

Από ιστορική μεριά, το μικρό δάχτυλο συνήθως έφερε τα δαχτυλίδια – σφραγίδα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να σφραγίσουν το κερί των φακέλων και των επίσημων εγγράφων. Φυσικά η εποχή της σφραγίδας πέρασε και τα επόμενα χρόνια τα δαχτυλίδια στο μικρό δάχτυλο έφεραν συνήθως κάποιο σύμβολο από κολλέγιο, λέσχη κλπ. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε ένα δαχτυλίδι με οποιοδήποτε σύμβολο προκειμένου να κοσμήσετε το μικρό σας δάχτυλο. Μάλιστα θα σας προτείναμε την επιλογή ενός δαχτυλιδιού χρυσού χρώματος, συνδυασμένο με ένα ρολόι αντίστοιχου χρώματος.

Ανδρικά δαχτυλίδια – τι υλικό να επιλέξετε;

Φυσικά η επιλογή ενός δαχτυλιδιού από χρυσό ή λευκόχρυσο 14 ή 18 καρατίων θα ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε. Ωστόσο το κόστος για ένα χρυσό ανδρικό δαχτυλίδι είναι αρκετά υψηλό, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να μην έχει την δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι τα δαχτυλίδια από ασήμι 925. Μια υπέροχη επιλογή, αρκετά οικονομικότερη από τα χρυσά.

Ωστόσο το μέταλλο που είναι πιο δημοφιλές στα ανδρικά δαχτυλίδια δεν είναι ούτε ο χρυσός αλλά ούτε και το ασήμι. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρικών δαχτυλιδιών που πωλούνται καθημερινά είναι τα ατσάλινα. Τα ανδρικά δαχτυλίδια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι φυσικά τα πιο δημοφιλή λόγω του πολύ χαμηλότερου κόστους τους αλλά ταυτόχρονα της πολύ υψηλής τους ποιότητας. Με ένα ατσάλινο δαχτυλίδι δεν έχετε κανέναν φόβο μην γρατσουνιστεί ή μην φθαρεί, αφού η τεράστια αντοχή και ανθεκτικότητα του υλικού θα διατηρήσει το δαχτυλίδι σας σε τέλεια κατάσταση για πολλά χρόνια.

Επιπροσθέτως, ένα ατσάλινο ανδρικό δαχτυλίδι δεν φέρει κανέναν κίνδυνο αλλεργιών, ενώ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θαμπώσει ή να μαυρίσει. Στο Kosmimax προσπαθούμε συνεχώς να ανανεώνουμε τις συλλογές μας με νέα ανδρικά δαχτυλίδια από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο λόγω της τεράστιας ζήτησής τους, πολύ πιθανόν να βρείτε λίγα διαθέσιμα κομμάτια στην ενότητα «Ανδρικά Δαχτυλίδια». Αν λοιπόν σας αρέσει κάποιο από τα πρωτότυπα σχέδιά μας, καλό θα ήταν να προλάβετε να το αποκτήσετε!

Scroll to Top